تاریخ: 1399/04/04 تعداد بازدید: 3
امروزه رفتار های پرخطر اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، جوانان و نوجوانان کشور را تهدید میکند.
نوجوانان و جوانان با هجوم رفتارهای پر خطری مانند مصرف مواد مخدر و داروهای محرک زا مواجه شده ‏اند .

🔴اولویت اول ستاد مبارزه با مواد مخدر ، پیشگیری از شیوع اعتیاد در میان نوجوانان وجوانان در جامعه میباشد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان رامسر : هر ساله اول لغایت ششم تیر ماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر گرامی داشته می شود که مهمترین هدف آن کمک به گسترش نهضت فرهنگی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی بویژه اعتیاد است

💠اولین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، پیشگیری از اعتیاد بوده و «در راستای نتایج تحقیقات جهانی و ملی، رویکرد پیشگیری اولیه از اعتیاد به منظور افزایش دانش و آگاهی، ارتقاء توانمندی‏های روانی- اجتماعی و ایمن سازی آحاد جامعه و جلوگیری از بروز اختلال مصرف مواد در لایه‏ های مختلف جامعه به خصوص در نوجوانان و جوانان کشور،می باشد .

♻️«در عصر حاضر، نوجوانان و جوانان با سیل ویرانگری از رفتارهای پر خطر نظیر مصرف سیگار، قلیان، مواد مخدر، مواد محرک، مواد توهم‏ زا، داروهای مخدر و محرک، مشروبات الکلی، روابط سوء اخلاقی، اعتیاد و....مواجه شده ‏اند.

🍁با توجه به ضعف آگاهی مهارت‏های زندگی ، در نوجوانان و جوانان، موجب آسیب پذیری این قشر از جامعه شده است. به گونه‏ ای که شیوع مصرف مواد در گروه سنی نوجوانان و جوانان یعنی از متوسطه دوم و هنرستان‏ ها و در جوانان یعنی دانشجویان رو به افزایش می باشد.

🔸️ نتایج مطالعات نشان می‏دهد میانگین شیوع مصرف مواد در پسران بیشتر از دختران می باشد. ضمن آنکه آسیب پذیری دانشجویانی که در خانه های مجردی زندگی می‏کنند بالاتر از دانشجویان خوابگاهی و دانشجویانی که با خانواده زندگی می‏کنند

📌در خصوص برنامه‏ های پیشگیری از اعتیاد در مدارس و دانشگاه ‏ها «با تصویب طرح یاری‏ گران زندگی ،در جلسه کشوری ستاد مبارزه با مواد مخدر، گام‏های اساسی به منظور تقویت برنامه‏ های پیشگیری از اعتیاد در مدارس و دانشگاه‏ها برای مهار و کنترل مصرف مواد برداشته شده است. به گونه ‏ای که در سال 1398 حدود دوازده هزار مدرسه در سطح کشور با اجرای برنامه توانمندسازی از طریق آگاه سازی و اطلاع ‏رسانی، آموزش مهارت‏ های زندگی، ترویج رفتارهای سالم و مدل زندگی مناسب، جلب مشارکت‏ های دانش آموزان و تقویت فعالیت‏های داوطلبانه علیه مصرف مواد ، آموزش سبک فرزند پروری ویژه والدین و بهره ‏گیری از ظرفیت معلمان و مربیان در کلاس‏های درس، توانسته‏ اند اقدام مناسبی را برای ایجاد نهضت فراگیر اجتماعی پیشگیری اولیه از اعتیاد در مدرسه و خانواده رقم زنند.

🔰وی با اظهار امیدواری برای فراهم شدن شرایط مناسب در مدارس ودانشگاههاو جامعه، ضمن گسترش کمّی و کیفی برنامه یاری‏ گران زندگی، در راستای شعار سال 99، اظهار داشت: ضرورت دارد به منظور تقویت فعالیت‏های جایگزین برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و دانشجویان واشتغال جوانان ، همچنین مهارت ‏های لازم برای اصلاح نگرش و باور آنان نسبت به مصرف مواد ، تلاش جدی‏تر از سوی متولیان ذیربط صورت پذیرد.