تاریخ: 1399/04/08 تعداد بازدید: 3
📌فعالان و تلاشگران گمنام عرصه سلامت، شاید بهترین توصیفی باشد که می‌توان از پرسنل بهداشت، ارائه داد و اکنون این فعالان گمنام در کنار کادر درمانی، در خط مقدم مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا، رسالتی سنگین، خطیر و مهم برعهده دارند.

💠 بهورزان ، مراقبین سلامت ،کارشناسان پیشگیری و مبارزه با بیماریها ،کارشناسان سلامت محیط ، خط شکنان دفاع در مقابل کرونا

🔴 بهورزان و مراقبین سلامت نقش اصلی را در مهار و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا برعهده دارند

🔸️ضمن تقدیر و قدر دانی از تلاش شبانه‌روزی کادر درمان که از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا  ایثارگرانه و فداکارانه بنا به رسالتی که برعهده داشتند، تمام تلاش خود را برای خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی به کار گرفت و مردم امروز بیش از گذشته به نیکی از این عزیزان یاد می‌کنند.اما در کنار کادر درمان، نیروهای بهداشتی به ویژه بهورزان و مراقبین سلامت نیز حضور دارند.

آنچه این روزها در قاب رسانه‌ها و در سطح جامعه بیش از هر چیز دیگری مورد تحسین و قدردانی واقع شده، تلاش پرستاران، پزشکان و کادر درمان است اما مراقبین سلامت و بهورزانی ، پرسنل بهداشتی، که در مراکز خدمات جامع سلامت  شهری و روستایی رسالت مهم دیگری را برعهده دارند کمتر دیده می‌شوند.

نقش و جایگاه پرسنل بهداشت، در بسیج ملی مقابله با کرونا به خصوص در سطوح مختلف غربالگری مشخص است. بار اصلی در بسیج ملی مقابله با کرونا در زمینه غربالگری و پایش بر دوش سیستم بهداشتی کشور می باشد.

نگاهی به خدمات بهورزان نشان می‌دهد که حرفه بهورزی از مصادیق ایثار و از خودگذشتگی است، انسان‌های فداکاری که در روستاها و مناطق محروم در کنار مردم هستند، تا سلامت آنها به خطر نیفتد.بهورزان نخستین محل دسترسی مردم درروستاها  در حوزه بهداشت و سلامت به شمار می‌روند و نقشی مهمی را در سلامت جامعه عهده‌دار هستند.

در واقع باید اعلام کرد که هم اینک بهورزان و مراقبین سلامت نقش اصلی را در مهار و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا برعهده دارند ، در حالی که این نقش آنچنان که باید به خوبی به مردم معرفی نشده است.

🔸️بهورزان و مراقبین سلامت ، کارشناسان سلامت محیط و پیشگیری و مبارزه با بیماریها ، نخستین کسانی هستند که در معرض تهدید ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، چرا که علاوه‌ بر غربالگری، وظیفه گندزدایی محیط، ضدعفونی کردن خانه‌های بیماران مبتلا به کرونا، تدفین جانباختگان ناشی از کرونا و ارائه خدمات سرپایی به افراد مشکوک مبتلا به این ویروس را برعهده دارند.

🔴 اگر همکاری مردم نباشد، نیروهای بهداشتی و درمانی توان مقابله مناسب با بیماری کرونا را نخواهند داشت؛ پس مهمترین مساله این است که مردم باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و نکات طرح فاصله گذاری اجتماعی را جدی بگیرند تا موارد ابتلا به ویروس کوید 19 کاهش یابد.