۱۳۹۹ دوشنبه ۳۱ شهريور
تاریخ: 1399/05/23 تعداد بازدید: 2
تداوم زندگی شهری و مراکز صنعتی در گرو بهداشت محیط
لزوم نظارت، آموزش، تذکر و اقدامات بهداشتی مناسب از جمله شناسایی محیط‌های آلوده و گندزدایی صحیح و علمی بر عهده کارشناس‌های بهداشت بوده، به همه آن جاهایی که به ما مردم عادی در ایام شیوع کرونا توصیه می‌شود نرویم یا کمتر مراجعه کنیم، دقیقا برعکس آن مکان‌هایی هستند که بچه‌های بهداشت محیط برای سرکشی و نظارت و شناسایی نقاط آلوده و گندزدایی به آنجا می‌روند.

🔴در این روزهای شیوع ویروس کرونا پرستارها و پزشک‌ها مورد توجه قرار گرفته‌اند، آنهایی که در این دوران سخت از هیچ اقدامی و کوششی دریغ نکرده‌اند تا به آنها مدافعان سلامت گفته شود.

🔷️ اما به راستی گروه‌های دیگری هم در این بین وجود دارند که تماما در اختیار سلامت جامعه هستند و در کنار سایر کسانی که برای بازگشت شرایط به روزهایی که کرونا این چنین زمین و انسان را متاثر از خود نکرده بود، تلاش می‌کنند، گروه‌هایی که قاب دوربین‌های تلویزیونی، لنز دوربین‌های عکاسی و قلم روزنامه‌ها و رسانه‌های مکتوب کمتر به سمت آنها می‌چرخد و کمتر برای آنها می‌نویسد.

♻️ کسانی که در بحران شیوع کرونا بیشتر از گذشته خود را درگیر سلامتِ جامعه و انسان کرده‌اند، یعنی کاری که برای آن آموزش دیده‌اند و مهارت دارند، چیزی که یک کارشناس بهداشت محیط به ما می‌گوید حرفی است که می‌شود دیده نشدن‌ها اما همچنان عاشقانه کار کردن‌ها را در آن احساس کرد.

♨️تداوم زندگی شهری و مراکز صنعتی در گرو بهداشت محیط

🍁حالا احساس می‌شود کارشناس‌های بهداشت و بهداشت محیط، به سیاق گذشته خود در یک سکوت خبری نقش تاثیرگذارشان را ادامه می‌دهند، با یک مثال ساده سعی می‌کنیم آن را توضیح دهیم، «شما در نظر بگیرید تنها یک نانوایی در یک روز به طور متوسط 880عدد نان پخت داشته باشد، هر خانواده به طور متوسط در روز 10عدد نان از نانوایی بگیرد، یعنی چیزی حدود 88 خانواده در روز از یک نانوایی نان تهیه می‌کنند. که اگر این عدد در 88 ضرب شود، شما می‌بینید چیزی حدود 290 نفر از خانواده‌های مختلف از یک نانوایی در سطح شهر نان می‌گیرند، حالا اگر بهداشت فردی، بهداشت محیط و بهداشت تجهیزات یک نانوایی تامین نشود به راحتی بیماری می‌تواند آن 290 نفر را تهدید کند. نظارت و پایش چنین کاری با بهداشت محیط است، آموزش و تذکر با بهداشت محیط است، ما در طول سال این موارد را داریم و حالا در بحث شیوع کروناویروس اینها را با حساسیت بیشتری دنبال می‌کنیم و نظارت دقیق‌تری داریم؛ طوری که تمام همکاران ما چه قبل و چه در تمام طول تعطیلاتِ گذشته حتی یک روز هم به استراحت نرفتند.»

«در کنار زندگی شهری، مراکز صنعتی و کارخانه‌ها هم هستند.کارشناسان سلامت محیط برای اینکه صنعت همچنان سرپا باشد، ایستادند و برای تامین سلامت و بهداشت به عنوان یک اصل مهم و فراموش نشدنی کار کردند و پشت سلامت و بهداشت را خالی نگذاشتند.»

هر جایی که به دیگران گفته می‌شود نروید، کارشناسان سلامت محیط آنجا هستند

«تمام مراحل تدفین افرادی که متاسفانه به دلیل کووید19 فوت شده‌اند، باید با نظارت کارشناسان سلامت محیط باشد، برای گندزدایی، نظارت و آموزش خانه‌هایی که در آنجا افرادِ مبتلا یا مشکوک به کرونا وجود دارند، باز هم اینجا بچه‌های بهداشت محیط پای کار هستند و زحمت می‌کشند. همچنین بحث بهداشت محیط و گندزدایی بیمارستان‌ها که نیروهای خدماتی با نظارت کارشناسان بهداشت محیط کار می‌کنند، یکی از چالش‌های دیگری است که ما امروز با آن روبه‌رو هستیم که متاسفانه تلاش بچه‌ها در این موارد اصلا دیده نمی‌شود ، ضمن اینکه این مکان‌ها فرصتی جدی هستند برای اینکه کارشناس‌های ما خودشان آلوده شوند، اما آنها همچنان مشغول کار، شناسایی و آموزش افراد هستند.»

بهداشت، علم و هنر پیشگیری از بیماری‌ها است

حالا به نظر می‌رسد با هجوم کرونا به لایه‌های پیدا و پنهان زندگی ما لزوم توجه هرچه بیشتر به امر بهداشت احساس می‌شود. تغییر رویکرد درمان‌محور به سمت رویکرد بهداشت‌محور چیزی است که درتوصیه‌های سازمان جهانی بهداشت هم بارها و بارها به آن اشاره شده است.

توجه به امر پیشگیری نقطه مغفول داستان امروز ما است موضوعی که کارشناس‌های سلامت محیط در آن مهارت دارند و باید بهتر و بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

# فاصله_ گذاری _پویا

# پویش همدلی با مدافعان سلامت